Τα Μονοπάτια της Ελλάδας

Η πρότασή σας:

Nυμφαίο

Περιγραφή:
Το χωριό Νυμφαίο είναι έξω από την Καστοριά.

Το μονοπάτι αυτό είναι στο χωριό Νυμφαίο.

Μπαίνοντας στο δάσος είδαμε τα πελώρια δέντρα που σκέπαζαν τον ήλιο.

Νομός: Ν. Καστοριάς

Περιοχή: Νυμφαίο

Καταχωρητής: ΓΩΓΩ ΧΡΟΝΗ

Σχόλια:

Δημήτρης Χασλαρίδης 3/11/2008 4:45:53 μμ > Μάλλον μπλέξαμε με την γεωγραφική κατανομή του Νυμφαίου και ξεχάσαμε να πούμε ότι πρόκειται για το ΩΡΑΙΟΤΕΡΟ χωριό της Ελλάδος. Θερμά συγχαρητήρια για τους Βλάχους που ξαναζωντάνεψαν την εστία τους και την ανέδειξαν έτσι όπως μόνον ένας Μέρτζος ή Μπουτάρης θα μπορούσαν. Κρίμα που δεν καταγόμαστε από εκεί, αν και κάθε φορά που ανηφορίζουμε στα 1300 τόσα μέτρα για να ξεφύγουμε από την Αθήνα αισθανόμαστε και εμείς σαν ντόπιοι. Όσο για μονοπάτι αρκεί να περπατήσει κάποιος την εύκολη και πανέμορφη διαδρομή από το χωριό προς τις εγκαταστάσεις του Αρκτούρου.

Νίκος Π. www.eppkas.gr 20/9/2008 5:17:34 μμ > Σωστά το χωριό Νυμφαιο είναι στο Νομό Φλωρίνης αλλά είναι στα όρια . Το συγκεκριμένο μονοπάτι ( Περικοπής )οδηγεί στο Νομό Καστοριάς στο χωριό Πολυκέρασος ,ένα χωριό πετρόκτιστο αλλά και πανέμορφο

Ανθή 13/8/2008 6:07:49 μμ > που μπορεί να βρει κανείς περισσότερες πληροφορίες για την διαδρομή? γίνονται μήπως οργανωμένες εξορμήσεις?

Τασία 3/8/2008 10:37:29 μμ > Το Νυμφαίο είναι κοινότητα του νομού Φλώρινας κοντά στο Αμύνταιο.Υπέροχο μέρος...ξεχωριστός προορισμός για καλοκαίρι και κυρίως χειμώνα

Νικόλας 28/7/2008 5:12:57 μμ > Μήπως εννοείτε τον παραδοσιακό οικισμό του Νυμφαίου; Αυτός βρίσκεται όντως "έξω" από την Καστοριά, και σχετικά κοντά στην πόλη. Βρίσκεται όμως στο νομό Φλωρίνης.

Στα μονοπάτια της Ελλάδας που Αγαπάμε

Oι δικές σας προτάσεις

ΟΣΚΟΒΡΥΣΗ  ΜΕΣΟΡΟΠΗΣΜουντακι Βερμίουαγ.γεωργιος

Μπορείτε να κατεβάσετε το αρχείο με όλες τις προτάσεις που αναρτήθηκαν στο site σε μορφή pdf (μέγεθος αρχείου 32 MB)