Τα Μονοπάτια της Ελλάδας

Η πρότασή σας:

ΚΟΡΥΦΗ ΤΑΫΓΕΤΟΥ

Περιγραφή:

Το μονοπάτι ξεκινάει απο το καταφύγιο του Ορειβατικού Σπάρτης στον Ταϋγετο στο οποίο φτάνει κανείς άνετα με αυτοκίνητο απο το χωριό Παλαιοπαναγιά Λακωνίας και καταλήγει στην υψηλότερη κορυφή του Ταυγέτου (2.408μ. με το όνομα Ταλετόν ή Πρ.Ηλίας).

Η πεζοπορία για κάποιον αρχάριο θα διαρκέσει γύρω στις 4 με 5 ώρες με πολλές πολλές στάσεις.

Το τοπίο είναι αλπικό και γι αυτό καλό θα είναι να προτιμήσει κανείς να ανέβει πολύ νωρίς το πρωί τους καλοκαιρινούς μήνες.

Είθεισται την παραμονή του Πρ.Ηλία (19/07) να ανεβαίνει πάρα πολύς κόσμος, γιατί γίνεται λειτουργία στο υποτυπώδες εκκλησάκι που υπάρχει στην κορυφή.

Ο σημαντικότερος λόγος ομως για τον οποίο ανεβαίνουν άνθρωποι ακόμα και απο την άκρη της γής ειναι για την παρατήρηση ενός ανεξήγητου φυσικού φαινομένου.

Η κορυφή του Ταϋγετου σχηματίζει τέλεια πυραμίδα που όπως λέγεται είναι ανθρώπινο κατασκεύασμα.

Η πυραμίδα αυτή είναι το μοναδικό πράγμα απο όλη την κορυφογραμμή,που δημιουργέι σκιά στον κάμπο της Σπάρτης κατα τη δύση του ηλίου και το πιό θαυμαστό, την ανατολή,όταν αυτή η σκιά, δημιουργείται μέσα στη θάλασσα του Μεσσηνιακού κόλπου!!!

Περιττό να αναφέρω τη μαγευτική θέα απο την κορυφή που σου δίνει τη δυνατότητα όταν η ατμόσφαιρα είναι καθαρή, να δείς μέχρι την Κρήτη...και την ακτογραμμή της Ν. Πελοποννήσου.

Για να δεί λοιπόν κανείς αυτό το φαινόμενο και κατά την ανατολή και κατά τη δύση, συνηθίζεται η διανυκτέρευση στην κορυφή σε σκηνή και προσωπική μου άποψη, είναι η ανάβαση να γίνει την παραμονή του Πρ.Ηλία, όπου πλήθος κόσμου γίνεται μια συντροφιά παρακολουθώντας όλοι μαζί τη λειτουργία στις 2 τα μεσάνυκτα, τα απίστευτα χρώματα του ουρανού το χάραμα και το απίστευτο φαινόμενο το πρωί!

Νομός: Ν. Λακωνίας

Περιοχή: Ταύγετος

Καταχωρητής: Κατερίνα Βεκράκου

Φωτογραφίες:

Videos:

Σχόλια:

KOSTAS 21/10/2008 11:34:50 πμ > TELEIO

Δημήτρης 12/9/2008 9:35:19 μμ > Πρέπει να προχωρήσει η δημιουργία του εθνικού πάρκου του Ταυγέτου. Προκειται για ένα θαυμάσιο οικοσύστημα με τεράστια βοτανική αξία κυρίως.ΑΠΟΛΥΤΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΡΑ

Κώστας 28/7/2008 2:43:05 πμ > Είναι απο τα καλύτερα μονοπατια της Ελλάδας. Μόνο όταν φτασετε στην πυραμίδα να έχετε μαζί σας και κανα μπουφάν.

Γωγώ 10/7/2008 9:22:13 πμ > Αχ να μπορούσα να πετάξω Και χίλια όνειρα να πλάσω Να δω τών κόσμο από ψηλά Σαν να είμαι εκεί κοντά Ποσοι από μας δεν αναπωλούμε όλα αυτά που βλέπω τώρα. Η καθημερηνότητα της σημερηνής μας ζωής σκοτώνει οτι πιο ωραίο, θα μπορούσαμε να ζήσουμε και να χαρούμε. Που είναι η φύση. μόνο Όταν χάσεις αυτό που είχες τότε και μόνο τότε καταλαβαινεις πόσο μεγάλη αξία ειχε. αλά ειναι πλέον αργά

Στα μονοπάτια της Ελλάδας που Αγαπάμε

Oι δικές σας προτάσεις

ΟΣΚΟΒΡΥΣΗ  ΜΕΣΟΡΟΠΗΣΜουντακι Βερμίουαγ.γεωργιος

Μπορείτε να κατεβάσετε το αρχείο με όλες τις προτάσεις που αναρτήθηκαν στο site σε μορφή pdf (μέγεθος αρχείου 32 MB)