Τα Μονοπάτια της Ελλάδας

Η πρότασή σας:

Μελιβοίας Αγιοκάμπου

Περιγραφή:

Εύκολο μονοπάτι με χαμηλό βαθμό δυσκολίας.

Ξεκινάει από το χωριό της Παλαιάς Σωτηρίτσας του Δήμου Μελιβοίας και καταλήγει στην παραλία της Βελίκας στον Αγιόκαμπο Λάρισας.

Η συνολική διαδρομή του μονοπατιού είναι 8,5 χιλιόμετρα και είναι όλο κατάβαση.

Η διάρκειά του, με αργό ρυθμό είναι περίπου 2,5 με 3 ώρες.

Μπορεί κανείς να το ανέβει κιόλας αντί να το κατέβει.

Στην κατάβαση θα πρέπει να ανεβείτε με αυτοκίνητο ως το χωριό της Παλαιάς Σωτηρίτσας και να κατεβείτε και στη συνέχεια να γυρίσετε με άλλο όχημα να πάρετε πάλι το αυτοκίνητο που αφήσατε πίσω.

Αυτό μπορείτε να το συνδυάσετε με ένα βραδινό γεύμα στο χωριό της Παλαιάς Σωτηρίτσας σε γραφικά ταβερνάκια στην πλατεία του χωριού.

Στην κοσμοπολίτικη παραλία της Βελίκας Αγιοκάμπου των 12 χιλιομέτρων μήκους (παραλία στο Αιγαίο πέλαγος) στην οποία καταλήγει το μονοπάτι μπορείτε να κάνετε μπάνιο, να διανυκτερεύσεται στα ξενοδοχεία ή ενοικιαζόμενα δωμάτια, να διασκεδάσετε στα μπαρ της περιοχής και να γευματίσετε στις ψαροταβέρνες.

Η περιοχή προσφέρει και άλλες μικρές διαδρομές κοντινές στους πρόποδες του Κισσάβου στην Βόρεια πλευρά της ή στους πρόποδες του Πηλίου στη Νότια πλευρά της.

Νομός: Ν. Λαρίσης

Περιοχή: Αγιόκαμπος

Καταχωρητής: Κώστας Σπανός

Φωτογραφίες:

Σχόλια:

ΕΛΕΝΑ 22/10/2008 9:25:14 πμ > ΕΥΚΟΛΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΓΙΑ ΑΡΧΑΡΙΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ. ΕΧΕΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΗΜΕΙΑ ΓΙΑ ΞΕΚΟΥΡΑΣΗ ΚΑΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ. ΤΟ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ. ΑΣΕ ΠΟΥ ΜΕΤΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΑΣ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΓΙΑ ΜΠΑΝΙΟ.

Στα μονοπάτια της Ελλάδας που Αγαπάμε

Oι δικές σας προτάσεις

ΟΣΚΟΒΡΥΣΗ  ΜΕΣΟΡΟΠΗΣΜουντακι Βερμίουαγ.γεωργιος

Μπορείτε να κατεβάσετε το αρχείο με όλες τις προτάσεις που αναρτήθηκαν στο site σε μορφή pdf (μέγεθος αρχείου 32 MB)