Τα Μονοπάτια της Ελλάδας

Η πρότασή σας:

ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ - ΑΓ. ΜΑΡΙΝΑ - ΑΓ. ΑΠΟΣΤΟΛΟΙ ΑΣΠΡΟΠΟΤΑΜΟΥ

Περιγραφή:

ΤΟ ΟΜΟΡΦΟ ΧΩΡΙΟ ΤΗΣ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ("ΤΖΟΥΡΤΖΙΑ" ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΙΑ), ΦΩΛΙΑΖΕΙ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΠΟΔΕΣ ΤΟΥ ΟΡΟΥΣ ΠΑΛΕΝΤΖΙΟΥ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΟΡΕΙΝΑ ΤΗΣ ΠΙΝΔΟΥ.

Ο ΤΑΞΙΔΙΩΤΗΣΦΤΑΝΕΙ ΑΠΟ ΔΥΟ ΔΡΟΜΟΥΣ. ΕΙΤΕ ΔΙΑΣΧΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΥΛΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΦΗΣΕΙ Ο ΓΕΡΟ-ΚΟΖΙΑΚΑΣ (ΔΙΑΔΡΟΜΗ: " ΠΥΛΗ, ΕΛΑΤΗ, ΠΕΡΤΟΥΛΙ") ΕΙΤΕ ΠΕΡΝΩΝΤΑΣ ΜΕ ΔΕΟΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΟΙΜΩΜΕΝΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΩΝ ΜΕΤΕΩΡΩΝ (ΔΙΑΔΡΟΜΗ: " ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ, ΜΟΥΡΓΚΑΝΙ, ΚΑΣΤΑΝΙΑ").

ΦΤΑΝΩΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΑΣΠΡΟΠΟΤΑΜΟΥ Η ΦΥΣΗ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΣΕ ΥΨΟΜΕΤΡΟ 800-1700Μ ΜΕ ΛΑΜΠΑΔΩΤΕΣ ΟΞΙΕΣ, ΠΕΡΗΦΑΝΑ ΕΛΑΤΑ, ΑΓΡΙΕΣ ΒΕΛΑΝΙΔΙΕΣ, ΚΑΙ ΑΙΩΝΟΒΙΟΥΣ ΠΛΑΤΑΝΟΥΣ, ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΒΑΘΥ ΜΠΛΕ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ ΠΟΥ ΑΓΓΑΛΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΠΛΑΣΗ ΕΝΩ Ο ΟΡΜΗΤΙΚΟΣ ΣΑΝ ΕΦΗΒΟΣ "ΑΣΠΡΟΣ-ΠΟΤΑΜΟΣ" ΣΜΙΓΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΑΧΕΛΩΟ ΣΤΟ ΝΟΤΟ. ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΞΕΚΙΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΡΥΣΗ "ΛΟΥΝΗ" ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΤΗΣ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ, ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΑΤΟΔΑΣΟΣ ΣΤΟ ΕΞΩΚΛΗΣΙ ΤΗΣ ΑΓ. ΜΑΡΙΝΑΣ, ΚΑΤΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΞΕΦΩΤΟ ΤΩΝ ΑΓ. ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΑΡΑΓΓΙ ("ΚΑΠΡΕΤΣΙΑ") ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ.
(ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 3, ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 4 ΩΡΕΣ, ΙΔΑΝΙΚΟΙ ΜΗΝΕΣ: ΜΑΡΤΙΟΣ-ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ).

ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΕΣ ΟΙ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΠΟΥ ΔΥΣΚΟΛΑ ΑΠΑΡΙΘΜΟΥΝΤΑΙ (ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΠΟΝΥΜΙΑ: ΚΑΤΑΡΑΚΤΗΣ, ΛΑΚΩΜΑ, ΤΣΟΥΚΑ, 5 ΠΥΡΓΟΙ, ΚΑΤΑΡΑΧΙΑΣ, ΛΕΩΡΔΑ, ΚΟΥΡΟΥΝΑ, ΑΒΥΡΟΣ ΑΛΕΚΟΥ, ΜΑΝΤΑΝΙΑ, ΤΡΙΑ ΠΟΤΑΜΙΑ, ΠΗΓΗ ΒΕΡΛΙΓΚΑ ΚΛΠ). ΑΞΙΟ-ΘΕΑΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΤΩΝ ΔΟΛΙΑΝΩΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ (ΒΥΖΑΝΤΙΟ - ΛΑΞΕΥΜΕΝΟΣ ΨΑΜΙΤΗΣ). ΤΕΛΟΣ ΦΙΛΟΞΕΝΗ ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΗΓΗΤΗ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΟΙ ΚΑΛΟΣΥΝΑΤΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ, ΟΙ ΠΕΤΡΟΚΤΙΣΤΟΙ ΞΕΝΩΝΕΣ, ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ (ΠΕΣΤΡΟΦΑ ΑΣΠΡΟΠΟΤΑΜΟΥ).

ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ.

Νομός: Ν. Τρικάλων

Περιοχή: ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΣΠΡΟΠΟΤΑΜΟΥ

Καταχωρητής: ΣΩΤΗΡΗΣ ΚΑΜΠΕΡΗΣ

Φωτογραφίες:

Σχόλια:

Στα μονοπάτια της Ελλάδας που Αγαπάμε

Oι δικές σας προτάσεις

ΟΣΚΟΒΡΥΣΗ  ΜΕΣΟΡΟΠΗΣΜουντακι Βερμίουαγ.γεωργιος

Μπορείτε να κατεβάσετε το αρχείο με όλες τις προτάσεις που αναρτήθηκαν στο site σε μορφή pdf (μέγεθος αρχείου 32 MB)