Τα Μονοπάτια της Ελλάδας

Η πρότασή σας:

pantavrexei

Περιγραφή:

Το φαράγγι Πάντα Βρέχει είναι μία από τις πιο εντυπωσιακές περιοχές της Ευρυτανίας, το οποίο σχηματίζεται από τα νερά του ορμητικού Κρικελοπόταμου.

Εκεί που «Πάντα Βρέχει», οι καταρράκτες δεν σταματούν να κυλούν.

Άλλοτε ορμητικά και άλλοτε γαλήνια, τα νερά του Κρικελλοπόταμου κάθε φορά «ζωγραφίζουν» ένα διαφορετικό σκηνικό για τους ορκισμένους fans του river trekking, ενώ αποκαλύπτουν στους αμύητους τα ανομολόγητα μυστικά της άγριας φύσης.

Νομός: Ν. Ευρυτανίας

Περιοχή: roska-doliana

Καταχωρητής: giannis mitropoulos

Σχόλια:

Δημήτρης Χασλαρίδης 3/11/2008 4:20:36 μμ > Πηγαίνετε μέσω Δομνίστας - Κρίκελου - Καστανούλας οπωσδήποτε με 4Χ4 όχημα. Το αφήνετε στην όχθη του Κρικελλοπόταμου και ξεκινάτε μία διαδρομή μέσα στην κοίτη του ποταμού περπατώντας είτε πάνω στις κροκάλες είτε μέσα στο ποτάμι και μπαίνοντας κάποιες φορές στο νερό μέχρι το στήθος. Η διαδρομή κρατάει γύρω στα 45΄.Φτάνοντας στο στενότερο σημείο του φαραγγιου όποιος αντέχει απολαμβάνει ένα καταπληκτικό ντους στους καταρράκτες που "πάντα βρέχουν". Η περιοχή είναι προσβάσιμη από Ιούλιο μέχρι Σεπτέμβριο και ανάλογα με τις βροχοπτώσεις. Συμβουλή : επιστρέψετε από την ίδια διαδρομή (Καστανούλα - Κρίκελο - Δομνίστα) γιατί η διαδρομή προς Στουρνάρα - Μεγάλο Χωριό είναι το λιγότερο επικίνδυνη ακόμη και με ειδικά οχήματα (ρωτήστε τον φίλο τον Δημήτρη που ήταν μαζί).

Στα μονοπάτια της Ελλάδας που Αγαπάμε

Oι δικές σας προτάσεις

ΟΣΚΟΒΡΥΣΗ  ΜΕΣΟΡΟΠΗΣΜουντακι Βερμίουαγ.γεωργιος

Μπορείτε να κατεβάσετε το αρχείο με όλες τις προτάσεις που αναρτήθηκαν στο site σε μορφή pdf (μέγεθος αρχείου 32 MB)